RDW en kampeerautos

Om een kampeerauto op kenteken te zetten moet het voertuig worden gekeurd bij een RDW keuringsstation. De bus moet aan een aantal eisen voldoen;

• De ruimte achter de bestuurders- en bijrijders zitplaatsen moet een stahoogte van ten minste 170 cm over een lengte van ten minste 200 cm en een breedte van ten minste 90 cm hebben. Als afwijking hierop kan bij een hoogte van ten minste 130 cm. het dak voorzien zijn van een vast verhoogd dak of een hefdak waardoor de hoogte over een lengte van ten minste 100 cm is verhoogd of kan worden verhoogd tot ten minste 170 cm.
• Een tafel, deze mag demontabel zijn.
• 2 Vaste en afsluitbare opbergfaciliteiten.
• Vast keukenblok met een minimale hoogte van 60cm en dient normaal bereikbaar te zijn vanuit het camper gedeelte. Het keukenblok moet zijn voorzien van een kook gelegenheid en een spoelbak met stromend water.
• Slaapplaatsen voor ten minste 2 personen. Deze slaapplaatsen mogen met behulp van vaste zitplaatsen worden gecreëerd, uitgezonderd de bestuurder en bijrijders zitplaatsen. Indien het een 2 persoonsslaapplaats is moet deze ten minste 180cm lang en 110cm breed te zijn. Indien het 2 losse slaapplaatsen zijn moeten deze ten minste 180cm en 60cm breed zijn.
• Zitplaatsen voor ten minste 2 personen, deze zitplaatsen mogen gecreëerd worden dmv. de bestuurders en bijrijdersstoel draaibaar te maken.

Mochten er alsnog vragen onbeantwoord blijven raden wij u aan contact op te nemen met de RDW, dit kan telefonisch of digitaal per email.