Ruime keuze gebruikte bedrijfsbussen voor camperombouw

Geselecteerd volgens eisen CamperBouwNederland

Niet iedere bedrijfswagen of bus is geschikt voor camper ombouw. Ten eerste moeten de bussen weinig kilometers hebben. Iets wat op dit moment erg moeilijk is omdat er door de crisis weinig aanbod is. Bedrijven hebben de bussen langer door laten rijden waardoor er meer kilometers op de teller staat. Ook is het niet makkelijk om een auto in kleur te vinden, dit omdat een kleur altijd een meerprijs is en veel reklame op een witte bus het beste uitkomt. Van de verkochte nieuwe bedrijfswagens word dan ook meer als 90% in de kleur wit geleverd.

Ervaring wat de klant wil

Door onze jarenlange ervaring in de camperbouw weten wij precies wat de eisen van de klant zijn wat de auto betreft. Moet wel eerlijk zeggen dat een klant die een bus voor camper ombouw / inbouw zoekt veel kritischer is als iemand die een bus als bedrijfswagen koopt. Dit nemen wij mee in de beoordeling van de in te kopen bussen.

Welk bouwjaar kan ik het beste kiezen ?

Iedereen wil een zo nieuw mogelijke bus als basis voor een camper echter zijn nieuwere bussen niet aantrekkelijk voor camper ombouw. Een ongebouwde bus word een personenauto met inrichting “kampeerauto” en daar dient tot 17,5 jaar rest BPM af gedragen te worden via een afschrijvingstabel, hoe ouder de bus hoe minder rest BPM. Voor een auto van 2011 betaald u circa 8% rest BPM en voor een auto van 2015 circa 26% rest BPM. Voor een auto van 2018 zelfs 25%. Een auto die 1 jaar oud is moet nog 66% rest BPM afgedragen worden.

Voor meer info over te betalen rest BPM KLIK HIER

Comments are closed.