Hefdaken

Er zijn veel soorten hefdaken beschikbaar, afhankelijk van de auto zijn er meerdere hefdaken beschikbaar. Hieronder een kleine greep van de beschikbare hefdaken. Een hefdak is een eis voor een kampeerauto indien het dak of plafond minder dan 170cm is maar minimaal 130cm hoog is, het hefdak moet tot 170cm moet kunnen worden geheven over en een fictief blok kunnen bevatten van 170cm hoog, 90cm breed en 100cm lang.

Popup hefdak

Het hefdak dat recht omhoog gaat en een verhoging levert op een afmeting van ca. 110cm lang en ca. 90 of 100cm breed. Standaard wordt dit hefdak in de kleur wit geleverd. Dit type hefdak kan op bijna elke camper worden gemonteerd om aan de eisen te voldoen.

Kantelhefdak

Een kantelhefdak is een goedkopere maar toch degelijke en ruime variant voor het popuphefdak en slaaphefdak. Dit hefdak heeft een verhoging over een afmeting van ca. 110cm breed en ca. 170cm lang.

Slaaphefdak

Het grote verschil van een slaaphefdak ten opzichte van de andere hefdaken is dat het slaaphefdak de vormen van de auto volgt. Dit betekend dat er eigenlijk voor elk type of model auto een ander slaaphefdak word gebruikt. Vaak in combinatie met een kleine spoiler voor het hefdak voor een gestroomlijnd geheel. Er kan natuurlijk ook gekozen worden om dit hefdak zonder slaapgedeelte uit te rusten zodat er “een zee van ruimte” ontstaat. Het voordeel van dit type hefdak is dat de camper inclusief dit hefdak vaak nog onder de 2 meter blijft. Veelgebruikte fabrikanten van deze hefdaken zijn Reimo en SCA, daarbuiten werken wij met andere merken uit Engeland op aanvraag.

Vaste verhoging

Voor veel modellen en type voertuigen zijn er ook vaste verhogingen beschikbaar. Deze zijn gemaakt van polyester en worden vaak ook geïsoleerd. Het voordeel hiervan is de permanente verhoging en bijbehorende staruimte, bovendien zijn dit model verhoging ook nog eens aerodynamisch.