Mindervaliden Camper

Campers aangepast voor mindervaliden is geen probleem. Hierbij moet extra aandacht gegeven worden aan hoe komt u in de camper, de hoogte van het bed, hoeveel vloeroppervlak is gewenst etc. Door de jaren heen hebben wij hier meerdere malen kennis mee mogen maken, hierbij hebben we veel geluisterd en veel ervaring opgedaan. Er zijn immers vaak toch belangrijke punten waar normaal niet genoeg aandacht aan gegeven wordt.

Deuren en instap

Vaak is er een bredere deur benodigd en moet er met een rolstoel naar binnen worden gekund. De deur kunnen wij in vele maten inbouwen, hier is geen standaard voor en kan nader worden bepaald. De instap zelf met een rolstoel gaat vaak moeizaam, er is een mogelijkheid om der mate van een rolstoellift naar binnen te kunnen. Deze lift is een plateau van ca. 100x80cm wat vanaf de straat tot aan de campervloer reikt. Een andere mogelijkheid is om een soort goten te gebruiken en hiermee toegang te nemen tot de camper.

Ruimte

Als er prettig word ervaren is dat er veel ruimte is. Om iemand te verzorgen of voor een rolstoel, de ruimte is belangrijker dan andere campers.

Tijdens het rijden

De meeste voertuigen kunnen worden uitgerust met een systeem wat werkt met 4 spanbanden die op spanning gezet kunnen worden. Dit systeem is relatief simpel doordat er vanaf elke hoek van de rolstoel vastgezet kan worden.

Het kan ook zijn dat er voldoende is aan een draaibare voorstoel zodat er vanuit de rolstoel in de bijrijdersstoel plaatsgenomen kan worden.

Aanpassingen bij en om het stuur doen wij niet zelf, hiermee hebben wij een samenwerking met diverse aanpassingsbedrijven.

IMG_1838 IMG_2061

IMG_0284 IMG_0205