Buscamper

De laatste jaren zijn buscampers erg populair. Van klein tot groot, van simpel en functioneel tot uitgebreid en luxe.

Tot de kleinste campers behoren de Ford Transit IMG_9468Connect en de Nissan NV200. Een mogelijke indeling voor deze auto’s is aan de bestuurderszijde een zit-slaapbank in de lengte en aan de bijrijderszijde een keukenblok met kastruimte. Een andere indeling is aan de bestuurderszijde een keukenblok met kastruimte en een zit-slaapbank in de breedte.

Een iets grotere buscamper is een Volkswagen Transporter of de Mercedes Vito. Vaak wordt er in deze campers gekozen voor een keukenblok aan de bestuurderszijde en een zit-slaap combinatie in de breedte. Het is mogelijk om deze zitplaatsen op kenteken te hebben. Deze campers zijn in alles net even wat ruimer en in combinatie met een slaap-hefdak creëer je twee extra slaapplaatsen en dat betekent een upgrade naar een vier persoons camper.

Een andere mogelijkheid is de Renault Trafic en Opel Movano. Deze bussen zijn over het algemeen goedkoper en net iets ruimer dan de Transporter en de Vito.

Tot de grotere categorie buscampers behoren de Mercedes Sprinter, de Volkswagen Crafter en de Fiat Ducato, maar ook de Peugeot Boxer en Citroën Jumper. Deze campers zijn er vanaf van 5 meter tot ruim 7 meter lang.

IMG_2175 IMG_2237

Fiat Ducato Buscamper Cbn IMG_4144