Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroën Jumper

Fiat Ducato, vele zullen bij een camper meteenFiat ducato modellen aan de Fiat Ducato denken. Dat komt ergens vandaan, de Fiat Ducato is verreweg voor het grootste aantal campers gebruikt voor ombouw op opbouw van een kampeerauto. Al vanaf 1981 is de Fiat Ducato al te vinden onderweg. In 1993 is de 2e generatie op de weg gekomen tot in 2002 het facelift model geïntroduceerd werd.boxerjumperducato De 3e generatie is in 2007 bij de dealers de deur uit gegaan. De 3e generatie is in 2014 weer vernieuwd en als facelift op de markt gekomen. Alle jaren dat de Ducato is geproduceerd is deze ook door Peugeot verkocht als de Boxer en bij Citroën verkocht als Citroën Jumper. Maar let wel op, de laatste jaren zijn de Boxer en Jumper verkocht met de lichte Ford 2.2 motoren maar ook de sterkte 3.0 Iveco motor, de Ducato is voorzien van een Iveco 2.3 liter motor of 3.0 liter motor.

De 3 merken:

Inmiddels is de compacte bestelbus verkocht onder 3 merknamen, Citroën, Peugeot en Fiat. Allemaal eigenlijk identieke carrosserieën met kleine verschillen en beschikbare motoren en opties per merk. Wel zijn er verschillende lengtes beschikbaar, aan u de keuze hoeveel ruimte u wilt.

Alle modellen en types van de Ducato, Jumper en Boxer kunnen wij ombouwen, een Boxer uit 2009 of een Ducato uit bijvoorbeeld 2014 is geen enkel probleem. Ook de personenwagen modellen kunnen worden omgebouwd. Deze laatste modellen zijn oorspronkelijk voor personenvervoer is ingericht en heeft vloer, wand en dakpanelen af-fabriek.

Er zijn ook erg veel type motoren beschikbaar, doorgaans is bij Ducato is de 2,3 liter 120pk, 130pk of 150 pk standaard en zijn de sterke maar toch zuinige 3 liter motoren met 160pk of 180pk ook een goede keuze. Alle motoren van de Peugeot Boxer en Citroën Jumper met 2.2 liter cilinderinhoud zijn van Ford, dit is een lichte motor en raden wij af. Wel word de Boxer en Jumper met een 3.0 liter motor geleverd, dit zou de beste keuze zijn bij de Boxer en Jumper. Allemaal zijn het Diesel motoren! Enkele modellen zijn met een benzinemotor geleverd.

De camper-inbouw:

De camper-inbouw is bij ons door u zelf te IMG_6756bepalen, het keukenblok iets groter voor meer bergruimte of een riante koelkast, zitplaatsen in de rijrichting of juist overdwars, comfortabele stoelen voorin die gedraaid kunnen worden. Dit zijn maar enkele voorbeelden, er zijn eindeloze mogelijkheden hierin bepaalt u zelf letterlijk hoe of wat!

Voorbeeld van een inbouw:

sprinter ducato indeling 1Een vast Bed achterin, lengtebank achter de bestuurdersstoel, keukenblok deels voor de zijdeur, toiletruimte tussen het voeteneind van het bed en het keukenblok. Dan nog kastruimte tussen de bank en het bed waar de koelkast in kan. Alles om een centrale verplaatsbare tafel, die ook buiten te gebruiken is.

sprinter ducato indeling 2Een L keukenblok achterin, met toiletruimte aan de andere zijde hiervoor 2 lengtebanken waarvan 1 van ca. 2 meter en 1 uitschuifbaar vanuit een kleinere bank aan de bijrijderszijde deels voor de zij/schuifdeur. Tussen de bank en het toilet een kast voor extra bergruimte. De bijrijdersstoel draaibaar en er is nog een zitplaats.

Een vast bed achterin, hiervoor een lang sprinter ducato indeling 3keukenblok wat deels voor de zij/schuifdeur komt. Aan de andere zijde een grote kast waar de koelkast in gebouwd is, voor deze kast een dinette van 1,5 a 2 zitplaatsen, draaibare stoelen zijn vaak ook erg prettig ivm. het zitcomfort van deze stoelen.

2 losse lengte bedden achterin, eventueel sprinter ducato indeling 4opklapbaar om veel ruimte te creëren. Toiletruimte met kast tussen de bestuurdersstoel en het lange bed, aan de andere zijde een keukenblok met koelkast. Beide voorstoelen draaibaar om de leefruimte optimaal te benutten.